ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag

8:00 -12:00
13.00 - 17:00

Tidsbokning via telefon

0346 - 880166 / alt 072-2434650

Vi finns tillgängliga i telefon från
08:00-17:00

Lunchstängt
12:00-13:00

Jour lör & sön
08:00-16:00
070 - 2568311

Ingen jour storhelgerna påsk,
midsommar, jul och nyår

Rehabilitering

Vår rehab bedrivs vid Viskadalens Djurklinik där även de ortopediska operationerna utförs.

Efter skador som kräver rehabilitering får ni träffa certifierad hundfysioterapeut Sofie Wirgaard.  På vår rehab har vi bland annat tillgång till vattenträning på löpande band (water walking treadmill), laserbehandling, vibrationsbord och massage. Hos oss har ni tillgång till både rehabilitering efter skada men vi hjälper gärna till med friskvård också.

Water Walking Treadmill

Vid träning i en Water Walking Treadmill går eller travar hunden på ett löpande band i vatten. Träning i vatten är en skonsam träningsform för muskulatur och leder genom att kroppsvikten reduceras med upp till 70 % i vattnet. Vattnet hjälper även till att stabilisera kroppen vilket avlastar lederna och ger ett jämnt motstånd för optimal träning. Hundar tenderar att röra sig med lite överdrivna rörelser i vattnet vilket engagerar nya muskelgrupper. Individuella träningsprogram skapas genom att vattendjup och hastighet på bandet anpassas. Vattenträning ger också en endorfinkick vilket ger viss smärtlindring och en härlig välbefinnande känsla hos hunden.

Friskvård

  • Bygger muskler
  • Stärker hundens kondition
  • Ökar uthålligheten
  • Ökar ämnesomsättningen skonsamt vid viktminskning. Hundar som bär på lite extra vikt och som har svårt att gå ner i vikt har möjlighet att i vattnet få lite avlastning för lederna och samtidigt kunna jobba med konditionen och fettförbränning
  • För äldre hundar, träning utan att lederna blir överbelastade.

När skall man använda water walking treadmill?

  • Vid skador och sjukdomar i muskler, ligament och skelett
  • Rörlighetsträning för hundar med artros eller andra ledproblem
  • Träning för överviktiga hundar
  • Uthållighets- och styrketräning för tjänst- och tävlingshundar
  • Motion och styrketräning för alla sorters hundar

Laserbehandling

Vi använder en modern laser från Irradia, det marknadsledande företaget avseende utveckling av medicinsk laser. Lasern bidrar till ökad genomblödning av den behandlade vävnaden vilket gör att mer syre och näringsämnen tillförs vävnaden samtidigt som slaggprodukter transporteras bort effektivare. Lasern kan användas för att påskynda sårläkning, både operationssår och sårskador. Behandlingsmetoden är även mycket användbar vid ryggbesvär med smärta och muskelspänningar. Effekten blir snabbare läkning av skador samt smärtlindring.

Vibrationsbord

Vibrationerna hjälper till att lösa upp smärtsamma muskelspänningar som är vanligt sekundärt till ledvärk och rygglidanden. Patienten sitter eller ligger på vibrationsbordet i 5-15 minuter. Denna behandlingsform fungerar som regel utmärkt till katter.

Massage/stretching

Sofie är mycket duktig på att hitta spända muskler vilket är vanligt sekundärt till ledvärk och rygglidanden. Massage och stretching av drabbade muskler bidrar till att minska smärtan och återfå normal funktion hos muskeln. Sofie visar gärna var de spända musklerna sitter samt hur man utför massage och stretching. På så vis kan djurägaren fortsätta träningen hemma. Massage och stretching kombineras med lämpligen med träning på vibrationsbord - se ovan.