ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag

8:00 -12:00
13.00 - 17:00

Tidsbokning via telefon

0346 - 880166 / alt 072-2434650

Vi finns tillgängliga i telefon från
08:00-17:00

Lunchstängt
12:00-13:00

Jour övrig tid:

Kliniken har stängt följande helgdagar: Långfredag, Påskafton, Annandag Påsk, 1 Maj, Kristi Himmelsfärd, 6 juni, Midsommarafton, Julafton, Juldagen, Annandag Jul, Trettondagen

Fredagen den 23 december stänger kliniken 12.00. På grund av sjukdom är det idag långa väntetider i telefon.

Isto, 7 år Rottweiler

Diagnos: Ryggsmörtor från L7S1

Isto hade haft tilltagande ryggsmärtor sedan ungefär ett år när han kom till oss. Han gick med korta steg på bakbenen samt roterade sitt högra benet utåt. På grund av smärta från ryggen ville han inte hoppa uppåt längre och rätt vad det var kunde han gnälla olyckligt när det högg till i ryggen på honom.
Vid undersökningen av Isto ömmade han från området mellan sista ländkotan och första korskotan. Isto röntgades och kraftiga förändringar i och runt den aktuella disken påvisades. Hans smärta orsakades av att nerverna i ryggmärgskanalen inte fick plats utan utsattes för tryck. Tillståndet kallas L7S1- syndromet. Isto blev opererad hos oss varvid taket på sjunde ländkotan samt på första korskotan togs bort. På så vis blev det mer plats för nerverna så att de inte utsattes för tryck. Redan efter ett par dagar rörde han sig bättre än före operationen. Efter en månad var han smärtfri och rörde sig normalt.

Fakta om L7S1 syndromet

Leden mellan sjunde ländkotan och första korskotan är den led i ryggen på hundar där rörligheten är absolut störst. Sannolikt är det orsaken till att disken mellan dessa kotor ofta drabbas av skador. Vanligast är det på aktiva hundar av stora raser. Schäfer är den ras som oftast har denna typ av problem.