ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag

8:00 -12:00
13.00 - 17:00

Tidsbokning via telefon

0346 - 880166 / alt 072-2434650

Vi finns tillgängliga i telefon från
08:00-17:00

Lunchstängt
12:00-13:00

Jour övrig tid:

Kliniken har stängt följande helgdagar: Långfredag, Påskafton, Annandag Påsk, 1 Maj, Kristi Himmelsfärd, 6 juni, Midsommarafton, Julafton, Juldagen, Annandag Jul, Trettondagen

Historik

Sedan starten 2003 har allt överskott i verksamheten återinvesterats för att möjliggöra den fantastiska utveckling som beskrivs nedan. 

2021:

Även detta år präglas av Covid-19med stor sjukfrånvaro blandmedarbetarna och stor brist på personal i branschen. Fokus ligger under året på att leva upp till våra värderingar: god kvalité på vården, hög kompetens hos medarbetarna samt  omtanke om patienter och deras ägare- detta till bästa möjliga pris. Inga nya större investreringar genomförs. 

2020:

Detta år präglas av Covid-19 och vårt fokus är att hålla goda rutiner med smittskydd och avstånd till våra djurägare. Mötena med djurägare och själva vården blir omständigare och mer resurskrävande. Planerade investeringar fullbordas trots covid- läget. En nya solcellsanläggning med 84 paneler tas i bruk vid Billdals Djurklinik. Bergvärme installeras i Billdal. Vi har därmed bergvärme på alla 4 enheter som ger energisnål klimatvänlig uppvärmning. Ventilationsanläggningen  vid Falkenbergs Djurklinik kompletteras för att få ett bättre inomhusklimat. I Falkenberg ordnas även 8 nya asfalterade parkeringsplatser samt nya rastgårdar till medarbetarnas hundar. I Viskadalen märker vi en tydligt ökad efterfrågan på operationer, ff a inom ortopedi. Många djurägare kör 10- tals mil till oss för operationer vilket vi tycker är väldigt roligt. Vi operera under året mellan 15-20 knän i månaden, huvudsakligen korsbandsskador och patella luxationer. En ny operationssal med toppmodern narkosutrustning, övervakningsutrustning samt belysning tas i bruk under våren. Timingen visar sig bli mycket lyckad för att möta den ökad efterfrågan. Vi har nu 2 salar som vi kan operera i samtidigt. 

2019:

Vid Billdals Djurklinik byggs nya utrymmen för inneliggande djur med golvvärme och vattentäta skikt för smidig rengöring.

2018:

Utbyggnad av Varbergs Djurklinik med från ca 300 till ca 500 kvm. Kliniken har nu separata väntrum och undersökningsrum för hund och katt, större butik för dietfoder och vårdprodukter, ny isolering för misstänkt smittsamma fall, nya förråd och bättre personalutrymmen. 

En anläggning med 111 solcellspaneler tas i bruk. Anläggningen ger cirka 30 000 kWh på årsbasis och kompletterar företagets andelar i Varbergsvind. Kombinationen gör at ten stor del av företagets energi kommer från miljövänlig och klimatsmart sol och vind. 

2017:

Fokus under året har legat på att upprätthålla kvalitén i vår nya större organisation. Ledningen förstärktes under året med en VD- tjänst, Katarina Heijmahn Karlsson. Andra större investeringar under året är uppgradering av ultraljudsmaskinerna i Billdal och Falkenberg samt installation av dragskåp på samtliga kliniker.

2016:

Billdals Djurklinik öppnade i februari 2016. Den lyckade etableringen av Falkenbergs Djurklinik 2013 i södra utkanten av vårt upptagningsområde gjorde att vi 2016 vågade oss på en etablering i norra utkanten av vårt upptagningsområde. En nedlagd vårdcentral på ca 450 kvm byggd 2002 köptes in. Den låg i bra läge och var lätt att anpassa till djurklinik. Kliniken har utrustats enligt samma koncept som vi har vid våra övriga kliniker med bl a bra labratorium, digital röntgen, ultraljud, tandsal och operationssal.

2015:

Den positiva utvecklingen vid kiniken fortsätter vilket möjliggör nya investeringar. Under våren uppgraderas utrustningen för ultraljud till en Mindray M7. Arbetsmiljön förbättras genom installation av mekanisk ventilation med luftkonditionering i undersökningsrummen för hund samt i operationssal och tandsal. Markiser installeras på alla fönster på södra fasaden. Labratoriet uppdraderas med tre nya instrument från Idexx. Uppgraderingen ger oss tillgång till nya analyser vilket gör att vi snabbare kan ställa korrekta diagnoser. 

2014:

Uppstarten av Falkenbergs Djurklinik har gått bra med en större patienttillströmning än vi vågade hoppas på. Kliniken anpassas därför under året med ett nytt undersökningsrum för hundar. Personalutrymmena förbättras med ett nytt omklädningsrum samt ny toalett och dusch. 

2013:

Falkenbergs Djurklinik blev årets stora satsning. Vi har dragit nytta av våra erfarenheter från våra två tidigare klinikbyggen och sett till att kliniken i Falkenberg ändamålsenlig från början. Vi har förmånen att starta kliniken i en rymlig fastighet (750 kvadratmeter) vilket gör att vi kan ha alla önskvärda resurser från första dagen; Operationssal, tandsal , labratorium, ultraljud, röntgen med digital framkallning m m. Falkenbergs Djurklinik är vår modernaste klinik till planlösningen- den har bl a  seperata väntrum och undersökningsrum för hund och katt. Vårt uppskattade koncept sedan starten 2003; att jobba småskaligt och personligt med hög kompetens och stora reuserser, lever vidare vid kliniken i Falkenberg. 

2012:

Viskadalens Djurklinik och Varbergs Djurkinik får sina utrustningar för ultraljudsdiagnostik utbytta mot helt nya maskiner, en investering på drygt 1,2 miljon kronor. Omsättningen har vuxit till 16,5 miljoner kronor och vi är cirka 5 veterinärer på heltid och 10 sköterskor i verksamheten. 

2010-2011:

Det stora projektet under perioden blir en utbyggnad av Viskadalens Djurklinik, etapp 4, med 220 välbehövliga kvadratmeter. En viktigt nyhet i denna etapp är en välutrsutad rehabiliteringsavdelning med bland annat vattenträning på löpande band, utrustning för laserbehandling samt ett vibrationsbord. I utbyggnaden tillkom även en ny operationsavdelning med separata utrymmen för hundar och katter. Med dessa nya resurser stärker kliniken sin position inom kirurgi inklusive ortopedi och rehabilitering. Utbyggnaden ger även en isoleringsavdelning, för misstänkt smittsamma patienter, samt fler undersökningsrum, förråd m m.

2009:

Labratoriet i Viskadalen får en standardhöjning genom ett intrument som ger en mycket exakt bild av blodets sammansättning av röda och olika vita blodkroppar samt blodplättar
Under året får Viskadalens Djurklinik AB den hedrande utmärkelsen "Superföretag 2009" av tidningen Veckans Affärer. Utmärkelsen delas ut till 4 företag i Varbergs Kommun som uppfyller Veckans Affärers kriterier på bland annat sunda finanser och tillväxt.

2008:

Årets stora projekt blev utbyggnaden av Varbergs Djurklinik. Kliniken fick under året en fullt utrustad tandsal, separat vårdavdelning för katter, 2 nya behandlingsrum, nytt labratorium, hundbad, förråd samt nya personalutrymmmen. Fortbildning och inköp av utrustning för operation av främre korsbandsskada med den senaste tekniken, TTA, tillkommer. Se patientfall för en bättre presentation av tekniken. Omsättningen ökar med 20 % under 2008 till 13,1 miljoner kronor. Vi tar emot cirka 14 000 patienter under året och har etablerat oss som en av de ledande aktörerna inom smådjurssjukvården i regionen.

2007:

Digital framkallning av röntgenbilder installeras vid både Viskadalens Djurklinik och Varbergs Djurklinik. Fortbildning och inköp av den senaste utrustningen för frakturkirurgi (Interlocking Nail samt Imexx gängade stift för transfixering) tillkommer. Vi ligger nu i frontlinjen när det gäller behandling av ortopedipatienter. Den stora efterfrågan på våra tjänster gör att vi tar steget att gå från 3 till 4 heltidstjänster för veterinärer. Omsättningen ökar med 29 % under 2007 till 10,9 miljoner kronor.

2006:

Viskadalens Djurklinik byggs ut igen med ny operationsavdelning, stationärvårdsavdelning samt personalutrymmen.
Den 300 meter långa enskilda väg som går från riskväg 41 fram till kliniken breddas och asfalteras. Även Kundparkeringen renoveras.

2005:

Verksamheten utökas med en klinik i Varberg, vilken invigs i januari. Första året med 2 kliniker i verksamheten blir omsättningen 7,4 miljoner kronor. Vi har vuxit till 3 veterinärer på heltid och 4 djursjukvårdare.

2004:

Viskadalens Djurklinik byggs ut. Ett nytt undersökningsrum, ultraljudsrum, laboratorium och förråd tillkommer.

2003:

Viskadalens Djurklinik invigs i januari. Konceptet är att erbjuda hög kompetens och kvalitet på djursjukvård i en småskalig och personlig miljö. Omsättningen blir 1,8 miljoner kronor under det första år.

2002:

Viskadalens Djurklinik börjar planeras. En liten klinik, ca 80 kvadratmeter, byggs under hösten utmed riksväg 41 mellan Veddige och Horred.