ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag

8:00 -12:00
13.00 - 17:00

Tidsbokning via telefon

0346 - 880166 / alt 072-2434650

Vi finns tillgängliga i telefon från
08:00-17:00

Lunchstängt
12:00-13:00

Jour övrig tid:

Kliniken har stängt följande helgdagar: Långfredag, Påskafton, Annandag Påsk, 1 Maj, Kristi Himmelsfärd, 6 juni, Midsommarafton, Julafton, Juldagen, Annandag Jul, Trettondagen

Fredagen den 23 december stänger kliniken 12.00. På grund av sjukdom är det idag långa väntetider i telefon.

Hannie, 6 år, golden retriever

Diagnos: Mastocytom

Hannie kom till hos med en knuta på insidan av hasleden. Prover från knutan visade att det var en elak typ av tumör- ett mastocytom grad III.

Typiskt för denna typ av tumör är att de är väldigt benägna att sprida sig i närområdet. Vid operation gäller det att därför att avlägsna tumören med mycket god marginal. Tumörens läge på benet var olyckligt eftersom huden är stram i området. Det var således svårt att operera bort den med så god marginal som vi önskade.

Mastocytom tenderar att krympa genom behandling med kortison. Hannie ordinerades därför kortison under 14 dagar vilket gjorde att tumören krympte påtagligt. Vid operationen avlägsnades tumören med god marginal. Efter det radikala avlägsnandet av mastocytomet räckte inte huden till för att såret skulle gå att sy ihop. Såret fick läka öppet med regelbundna omläggningar av bandaget under drygt en månads tid, innan det var helt läkt. Det blev en jobbig månad för Hannie efter operationen. Det är dock viktigt att ta bort denna typ av tumörer med ordentlig marginal och slutresultatet blev bra- idag är Hannie helt frisk.