• 2
    Kirurgi, medicin, röntgen, ultraljud, lab,
    tandvård, foder
  • 3
    Välutrustad djurklinik som kan hjälpa till med de flesta frågeställningar hos hund och katt
Du är här: Hem >> Om oss >> Medarbetare

Medarbetare

Veterinärer

 

Veterinär Henrik Hedberg
Smådjursspecialist
Chefsveterinär

Henrik är legitimerad veterinär sedan 1996 och har specialist kompetens i hundens och kattens sjukdomar. Henrik har ett stort intresse för avancerad diagnostik och behandling av sjukdomar hos hund och katt. Han utvecklade sina färdigheter som kliniker genom tjänstgöring vid bland annat Regionsjukhuset i Helsingborg samt vid Hallands Djursjukhus. Ultraljudsdiagnostik och kirurgi är hans specialintressen. Förutom mjukdelskirurgi opererar Henrik leder och frakturer samt utför ryggkirurgi.

Henrik äger Viskadalens Djurklinik, Varbergs Djurklinik, Falkenbergs Djurklinik och Billdals Djurklinik. Han tjänstgör kliniskt huvudsakligen vid Viskadalens Djurklinik men i mindre omfattning även vid de övriga klinikerna. Hemma finns för tillfället katten Sötnos  och ett akarium med Malawiciklider. 

 

Veterinär Anna Wendel
Smådjursspecialist

Anna tjänstgör vid kliniken i Falkenberg måndagar, tisdagar och torsdagar. Onsdagar har Anna tandmottagning vid Varbergs Djurklinik. Anna togs sin veterinärexamen i Uppsala 1998. Hon tjänstgjorde fram till 2008 vid Hallands Djursjukhus där hon även erhöll specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Med sina gedigna kunskaper borgar Anna för att de sjuka djur som kommer till oss får god vård. Anna har ett specialintresse för tandbehandlingar och gör bl a rotfyllningar av frakturerade tänder när det är aktuellt. Vid kliniken i Falkenberg har Anna tandmottagning på torsdagar tllsammans med vår rutinerade tandsköterska Barbro Nilsson. Ett annat område som Anna skaffat sig specialkunskaper inom är undersöking av magtarmkanalen och luftvägarna med fiberoptik. En helt ny utrustning för ändamålet finns numer vid Falkenbergs Djurklinik och Anna är ansvarig för det.
 

Veterinär Sandra Björk Bengtsson

Sandra tog sin veterinärexamen i Uppsala i janauri 2013. Efter 1/2 års vikariat på djursjukhus inledde hon sin tjänst vid Falkenbergs Djurklinik i oktober 2013. Sandra är i tjänst vid Falkenbergs Djurklinik alla vardagar mellan klockan 8-17.  Sandra är för tillfället mammaledig. 

 

Veterinär Eva Lannek
Smådjursspecialist
Klinikchef

Eva är legitimerad veterinär sedan 1997 och specialist inom hundens och kattens sjukdomar. Hon utförde sin specialistutbildning vid djursjukhus under perioden 1999-2003. Sedan 2006 arbetar hon vid Varbergs Djurklinik men tjänstgör 1-2 dagar i veckan vid vår klinik i falkenberg. Eva är särskilt intresserad av hudsjukdomar, internmedicin samt ögon. 

 

Veterinär Ida Nielsen

Ida Började arbeta hos oss i januari 2017. Hon gjorde sin utbildning i Köpenhamn och arbetade därefter på Blå Stjärnans Djursjukhus under 1 års tid. Hon är speciellt intresserad av gnagare, hud och hormonsjukdommar. Hemma finns 2 hundar, 1st katt, 2 kaniner och 2 hästar. 
 

Legitimerade djursjukskötare

 

Åsa Hjalte

Åsa läste universitetsutbildningen i Skara på 80- talet och tjänstgjorde sedan några år vid universitetets djursjukhus i Uppsala. Hon flyttade sedan hem till Halland och jobbade under många år på Hallands Djursjukhus. 2010 började Åsa vid vår klinik i Varberg. När kliniken i Falkenberg öppnade i juni 2013 var Åsa vår första medarbetaren på plats. Hon drog ett tungt lass i uppstarten och vi har till stor del henne att tacka  för de fina rutiner och ordning vi har vid kliniken idag. Åsa är ofta på operation, men ni kommer träffa henne i det dagliga arbetet ute på mottagningen. 
 

Frida Schale

Frida är en frisk fläkt och en välkommen förstärkning i november 2013. Hon har jobbat inom smådjursjukvården på djursjukhus sedan 2003 och tjänstgjort på alla avdelningar (operation, stationärvård, röntgen, dagmottagning). Hemma finns en hund och katter av rasen bengal.  Frida är föräldrledig från maj 2016.

 

Pernilla Karlsson

Pernilla började sin bana inom djursjukvården vid djursjukhuset i Jönköping på slutet av 90- talet. 2000 flyttade hon till Halland och tjänstgjorde på Hallands Djursjukhus fram till våren 2015. Med sin långa erfarenhet och breda kunnande blev hon en välkommen förstärkning av teamet vid kliniken när hon började hos oss i maj 2015.

 

Djurvårdare

 

Hanna Joleby

Hanna har läst djursvårdsprogrammet vid Munkagårdsgymnasiet och tog examen i juni 2015. Hongfjorde under sin utbildning praktik vid Viskadalens Djurklinik. Sommaren 2015 hade hon ett vikariat vid Falkenbergs Djurklinik.  Från 28 september 2015 tjänstgör hon på 80 % istället för förädralediga Malin Nilsson. 
 

Receptions- och butikspersonal

 

Malin Nilsson

Malin har drivit djuraffären "Hund och Katt i Falkenberg" under 6 år och flyttade under september 2013 in i våra lokaler med sin verksamhet. Tanken är att våra kompetenser ska komplettera varandra så att ett mer komplett djurvårdscenter skapas. Malin har gåtten utbildning inom hundpsykologi och kan hjälpa till med beteendeproblem hos hundar. Från september 2015 är Malin föräldraledig. 
 

Angelica Liljedahl 

Angelica tjänstgör i butiken och receptionen sedan september 2013. Hon har gått djurvårdsprogrammet på Munkagårdsgymnasiet och tjänstgjorde ett år vid djuraffären "Hund och Katt i Falkenberg". 

 

Adminsitration

Karin Komulainen

Karin har sedan 2014 tjänstgjort hos oss. Hon arbetar inom ekonomi samt personal. Hemma finns Bearded Collien Wille.

 


 

 

 
 
Design av Intendit SEO Webbyrå

 

Falkenbergs Djurklinik

Skreavägen 17
311 44 Falkenberg
 
Tel: 0346 - 88 01 66

Öppettider kliniken

Mån 08.00 - 17.00  
Tis 08.00 - 17.00  
Ons
08.00 - 17.00
 
Tor 08.00 - 17.00  
Fre 08.00 - 17.00  

Lunchstängt 12-13

Våra övriga kliniker

Viskadalens Djurklinik
Varbergs Djurklinik

Billdals Djurkllinik

 

 

Vägbeskrivning

Klicka här för en detaljerad vägbeskrivning


Visa större karta

Djursjukhus och veterinärer - Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Kinna, Svenljunga.
Viskadalens Djurklinik, Varbergs Djurklinik, Falkenbergs Djurklinik; de personliga klinikerna med de stora resurserna